Blog

Alles is een spiegel. Wat kan je leren van wat je nu ervaart?

Die hele irritante manager op het werk die “nooit” luistert = een spiegel. Die vriend of vriendin die elke keer zijn of haar afspraken niet nakomt = een spiegel. Je vader of moeder die alleen maar over zichzelf praat = een spiegel. En ga zo maar door….. Gevoelens over jezelf kom je in anderen tegen! Alles wat je in je externe wereld ervaart is slechts een spiegel van wat er intern gebeurd.

Je bent of hebt het niet, je doet het!

Wist je dat je problemen/patronen/angsten niet hebt, maar ze zelf doet? En dat is heeeeel goed nieuws!  Want als je problemen/patronen/angsten niet hebt, maar ze zelf doet. Dan kan je er dus ook voor kiezen om iets anders te gaan doen. Zo heb ik jarenlang de volgende dingen “gedaan”: perfectionisme, faalangst, angst voor afwijzing

Niets beïnvloedt het leven van een kind zo diepgaand als het niet geleefde leven van zijn/haar ouders

Je ouders hebben je het allermooiste gegeven wat ze je kunnen geven: het leven! Toch zijn we wel eens ontevreden over onze ouders. Ouders geven wat in hun eigen vermogen ligt om te geven. Dit gaat met vallen en opstaan, met zekerheid en onzekerheid, met hoop en wanhoop en nog veel meer. Een levenslang groeiproces. Alle lessen die een ouder niet (volledig) leert, “daar struikelen de kinderen over”.

Wil jij jouw lichaam, gezondheid of leven veranderen? Verander dan je gedachten!

Hoe verbaasd zal je zijn wanneer je merkt dat je je lichaam, gezondheid en leven kan veranderen met je gedachten? Je wordt wat je herhaaldelijk denkt (bewust en onbewust). Dat geldt voor dingen die je heel graag wilt zijn of wilt bereiken (positieve creatie). Maar ook voor minder leuke dingen… Wist je dat negatieve gedachten/emoties, trauma’s en (onbewuste) overtuigingen uiteindelijk kunnen leiden tot ziekte?

Achter elk gedrag zit een positieve intentie

Achter elk gedrag zit een positieve intentie. Ook achter onhandig en niet leuk gedrag….. Marianne Williamson zegt heel mooi: "elk gedrag is een uiting van liefde óf een schreeuw om liefde". Alles wat we zeggen of doen vervult een waarde/behoefte die we belangrijk vinden. Welke waarden vind jij belangrijk? En hoe vervul jij jouw belangrijkste waarden? Op de korte en lange termijn?

Doorbreek je patronen bij de wortel

We denken vaak te weten waar een probleem/patroon is ontstaan. Maar dat is vaak niet het allereerste moment. De meeste problemen/patronen ontstaan namelijk in de eerste 7 jaar van je leven (of in een vorig leven). Daar heb je op dit moment waarschijnlijk geen bewuste herinneringen meer van (wel onbewust). Maar hoe kom je bij de wortel als je niet meer weet wat de échte oorzaak van je gedrag is?